5 стъпки за изграждане на здраво хале

Подготовка на основите.

анкерни болтове в бетонена плочаРазковничето за доброто изпълнение на всеки проект за стоманени конструкции започва с добре планираните и добре изпълнени основи. Вие се нуждаете от точни чертежи, които прецизно да описват и локализират местата на анкерните болтове. От огромна важност е изпълнителят на работите по основата да има солиден опит. Това ще ви даде увереност, че плочата е плоска, колкото е необходимо и анкерните болтове са правилно разположени. Ако това е направена на необходимото ниво, ще бъде значително улеснено и изграждането на стоманената конструкция.

На второ място е поставянето на основните ферми.

ферми на хале и лебедкаОсновната рамка на металната конструкция всъщност са основните колони и основните греди. Всички основни стоманени части трябва да са предварително заварени, предварително изрязани и предварително огънати (ако това е необходимо) за сигурния и здрав монтаж. След като няколко от вашите рамки са вече поставени и затегнати, можете да започнете да прибавяте останалите метални части.

На трето място е вторичното рамкиране.

прикрепяне на метални елементи (винкели)Втория етап от изграждането на конструкцията се състои от препаски, греди и рамкови отвори. Тези части са предварително нарязани и подсилени. Те осигуряват здравината зад стените и на целия покрив, където ще се поставят покривните листове. След като всички покривни листове са на мястото си, можем да преминем към покриваи панелите на стените.

На четвърто място ще поставим изолационните панелни стени.

изолационен панелСега вече имате първичното и вторичното рамкиране напълно готови и е време да се инсталира изолацията, кактои и стенните и покривни листове. Първо започваме с поставянето и прикрепянето на стенните панели. Листовете се завинтват само на части то вторичното рамкиране и никога за първичното. За целта се използват изключително здрави и устойчиви самонарезни болтове. След като стените са готови можем спокойно да преминем към изграждането на покривните панели. Тези панели се постявят на същия принцип, както и стенните, но с повишено внимание кам постигането на отлично уплатняване. Лошото уплатняване на панелите може да доведе до много лоши последствия при обилни дъждове и силен вятър. На покрива трябва да се направи и още едно нещо от особена важност. Това са отводнителните съоръжения, които отвеждат, попадналата на покрива вода кам съответна отводнителна шахта.

И накрая идва ред на довършителните работи и специфичните допълнения.

готово халеПоследната стъпка за изграждането на една метална конструкция са довършителните работи и допълненията. Давършващите детайли наистина придават завършен вид на срадата и могат да бъдат нещо като визитната картичка на майстора. Други довършителни работи имат за цел да повишат устоичивостта на халето при различни метеоритни условия. Сега е и момента за поставянето на вратите, прозорците, вентилаторите и други. След като вашата метална сграда е готова, ще можете да я ползвате дълги години спокойно и без проблеми.

Публикувано на За строежа на метални сгради. Запазване в отметки на връзката.

1 Responses to 5 стъпки за изграждане на здраво хале

  1. Pingback: Монтаж на метални конструкции | Директория за статии

Вашият коментар