Покривни ламарини

Покриване с метални листи.Разберете повече за ламаринените покрития преди да си купите такива или да ги отхвърлите като решение.

 • Съдържание:
  • Евтино решение
  • Състав
  • Да разбием малко заблуждения
  • Нагъната ламарина
  • Основни предимства

Евтино решение

Модерно покритие за покрив.Ламариненото покритие е отлично решение за тези, които нямат нужда от всички предимства, на модерното покривно покритие за покриви. И съвсем нормално. Ако нямате нужда от изолация и не ви е нужно покрива да издържа на тежест, тогава просто сложете ламарина. Това решение все още е актуално, заради ниската си цена. Поддръжката също не е особено скъпа, така че ако не ви трябват модерните панели спестете парите си за нещо друго. Това е и една от основните причини за широката разпространеност на този продукт, наред с дългото му присъствие на пазара.

Състав

Едно от нещата, които повечето хора не знаят за тънките стоманени покрития е, че те не са толкова тънки. Въпреки че името на материала не подсказва много за здравината, ламарината се състои предимно от висококачествена стомана. Висококачествената стомана се покрива със слоеве, които защитават стоманата от корозия и прах. Покритието е много подобно на поцинковането, но основната разлика се състои в състава на материалите на покритието. Една друга причина, поради която ламарината е по-евтина е, че материала е на пазара от много време и затова конкуренцията е свалила цените повече, отколкото на алуминия, цинка, или медта например.

Да разбием малко заблуждения

Наистина е нужно да ви кажа това преди да чуете всички измислици за ламаринените покрития. Веднага опровергавам това че покритията са шумни и лесно ръждясват. Да, старите ламарини имаха тези недостатъци но новите технологии напълно са се справили с това. Когато видите ръждясали ламарини от новите, това обикновено се дължи на разнасяната ръжда от съседни метални елементи, които нямат защитно покритие. Ако пък това се случи просто боядисайте и забравете за проблема. Що се отнася до проблема с шума, той предимно е свързан с шума, който се носи, когато вали дъжд. Модерните ламаринени покриви имат изолиращ пласт от долната си страна, които напълно спират шума от падащите капки. При модерните технологии този проблем е напълно решен.

Нагъната ламарина

Един от най-ефективните методи за заздравяване на материала е да го нагънете по определен начин преди преди да го използвате. Всъщност това нагъване се наблюдава и при изолационните покривни термопанели и някои други материали. Това се постига със сгъване на вече готовите метални листи на равни интервали по точно определен начин и с това се постига заздравяване и увеличаване на гъвкавостта. Процедурата е препоръчителна за къщи или други видове сгради, където метеорологичните условия са доста сурови.

Основни предимства

Съществуват много и различни видове метални покрития за покриви и всеки един от тях има стоите предимства и недостатъци. Но е неоспоримо, че металните покрития могат да допринесат много за качеството на бизнес сградите, домовете и всички други видове здания. Ламарината има стандартните добри качества, които са характерни и за другите продукти от метал като здравина, малка тежест, издръжливост и други. Цената е едно предимство, с което другите метални листове не могат да се похвалят. Тази разлика обикновена е значителна, а понякога дори се измерва в пъти. Тук е мястото да отбележим достъпността на ламарината не поради цената и, а поради лесната и откриваемост по магазините. Не особено приятен е факта, че не можем сами да поставим покритията на покрива, а задължително трябва да се обърнем към професионалисти, но това пък ни гарантира качество. Може би най-неприятното обстоятелство е, че трябва да внимаваме дали повърхността е гладка, защото грапавата повърхност създава условия за ръжда и най-често е сигнал за повредено неръждаемо покритие. Тази внимателност, обаче, не би могла да наклони везната при толкова много предимства.

Преди да отхвърлите ламарината като решение за вашите нужди се информирайте за предимствата и. Проверете още модерното състояние на този материал. Вижте новите методи за поставяне и синхронизиране с цялата сграда. С две думи, не забравяйте ламарината, тя вече е модерна!

Ламаринен покрив с ръжда в една от частите си.Красив метален покрив.Качествено покритие за покрив от метални плоскости.

 

Реклами
Публикувано на Материали и инструменти и тагнато, , , , , , , . Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s